Tuesday, 14 May 2013

Ha ape ape???????
ingt aku nak berleter pasal my first love?
citer suwit muit pasal first love? 
no no no .. my first love xseindah korang yg bercintan cintun pon.
bukannye yg unforgettable pon, xde maknenyer nak ingt 
my first love gave me soooooooooooooo uncountable moral values.
depends on korangla, mybe ade first love 
yg wahh indah ! ad yg bencinyer !
tajuk entri ni bukan nak berkisarkan First Love, but to merobek robekkan minda sempit sesetengah manusia yang bajet luas maybe????

FIRST LOVE..




Ye sy tahu, skang ni ad 3 kind of readers, 

1) yg xpenah involve with love
2) yg penah involve with love
3)yg tgh involve in love

Sy ni bukanlaa org yg jht sgt, sikit tu ade la.. so I would be fair . xnak mengalahkan or memenangkan mane2 pihak :D

Sape golongan yg berfikiran sempit ni?????
mih3, tgk kan sy dah kate sy jahat skit? jht dlm cop org. :p 
 mostly, they r *golongan yg xpernah involve in love*..

sori kawan2 ku yg ade tergolong, tp well alhamdulillah it was not u guys.. mujo*. 
Thru my observation la kan, die pandang slack giler kt org yg pernah get into this relay.
so sy ni dipandang rendah n hina dina laa oleh die..
*xpew, muke redha..

Saye ni bukanlah orang baik n maybe golongan tu for sure die rase diri die suci giler.
#suci dan murni.. pfft yeah wateva..
fine awak suci, habis tu sy ni xsuci la?
ya Allah, org yg gini laaa aku xsuke. suke2 je underestimate, condemn ,banned, prohibit ape lg belek thesaurus.. -_- jgnlaa pandang org yg pernah relay ni sebelah mate, diorang pon nak hidup jgkla wey.. izinkn mereka utk hidup dgn care mreka trsndiri, biarlaa lau awk duk nasihat tp die xdgr pon yer. jgn smpai awk menjaja kburukan die kt serate dunia sudah ! awk ingt awk baik sgt nk melelong kburukan org ? grrrr..

Now, it has been suchhhhhhhhh a longgggggggg timeeee dat I have been living alone , mean I'm single :3
#pomot plak dah -_-
bukan yer, bukan nak pomot.. tp eventhough sy ni dh single mingle slim erk perlu ke slim tp
manusia nih akn duk sibuk repeat again and again yang........

 * wey die bukan baik sgt pon, dulu die penah kapel ngan potpet *
*die penah suke potpet*
*die penah minat kt laki potpet*
*die xtau malu minat budak comel potpet*

Okei, mmg xleh nak ditutup dah mulut org soooooooooo izinkan peminat Izzue Islam bukak mulut ekk.

yer memang sy pernah , pernah ade first love and sy xbangga pon n sy xdela smpai tahap menyesal nak bunuh diri tu..
how i met my first love tu yg konfemnye bkn love at the first sight atau pape la.. xbest pon.
it just a feeling when an ugly girl yg xpenah dipndg merase megah apbila diri diminati.. ok bai.
bodohnye aku time tu.. kbye, jgn duk mengate sy :p
setiap ape yg berlaku ade hikmahnyer. kan2 sayang? (sayang = my future hubby <3 ) =='  
tapi ad segelintir manusia je yg akn pkir, nikmat or ujian yg Allah bg tu ad hikmah or hidden treasure :3 manelaa tau one day , org yg slame ni xbrp baik, tibe2 turn out even better than us :D



So, sy raselaa rase je ni sy dapat hikmah tu, means sy sedar laa wey dpt iktibar doh eh.. so xpyh laa duk mencaci aku nyer -_- eleh, kdg2 sy tgk org yg pernah ad pnglaman lg baik dr yg xde pnglaman tp dh bergelimpangan ng ramai lelaki.. ya Allah, dasyatnye pkataan sy bg =='


moral lebih kurang dgn ayat atas.


Rimas Rimas tau x ! mentang2 laa awk xpenah in love en, awk duk rase suci sgt laaa . huhuhu.. awk jagelaa diri awk baik2.. jage mulut especially, sy ni kawan awk, ade hati jgk.. awk xtau ape yg sy rase so shut up :P

Sy bukan mcm org lain.. lepas clash,ad org nak mintak couple balik or rindulaa or wat soo ever laa kan? 
or nak cari pengganti ke tiade galang ganti ke he is just the one ke ape ke NO NO NO.. sy bkn yg jenis frust nunggeng tu.. I am strong u know.. my fb or twitter status doesn't always symbolize me.

time kaseh awk sbb bg sy peluang utk mndpt pencerahan utk menjadi manusia yg lebih baik....
bgusnye sy, dhla kene tggl pastu berterimakasih plak dah.. ikhlas ni wey.. time kasih sbb buat sy sedar yg laki ni ......................... ok xnak ckp sbb one day I woul marry a guy also kan2?
sesesesetengah org , die xamik iktibar dgn ap ujian yg Allah bg kt die, die just nampak die ni malang ke ape ke.. cubelaa husnuzon .. bsangka baik kt Allah.. tolongla, matang skit boleh x? :p





ye ye ye couple ni xbaik n xmolek n segalenye TAK..
tp lau kawan awk tu, still menegakkan benang yg basah, awk tu sape nk halang die? awk nk puts kwn ng die? go on la.. cetek akal btul .. 
biarkan die dgn hidupnye, at least awk dh cube hAlang, lau die xnk dgr suke ati diela..
to me, as an experienced lady, fuhh lady .. sy cadangkan biar die rase..
rase first love tu..at the end, die akn dgn sendirinye dpt pengajaran/beza baik buruk n soo on..
awak2 yg blum involve tu, jgn duk terdetiklaa nk having this puppy love, tp lau dah xleh tahan nk sgt tu, sy xmarah sbb sy da bg peringatan.. hopefully, awk akn dpt pengajarannye :D..jgnlaa duk merase rendah diri *xde org nak kt aku, aq jelik n so on* no ! u should feel lucky laaa , awk dilindungi ! bg yg ade org nak tu, jgn diikutkan hati n perasaan sgt ek? :/ sy merayu.. take care of urself :)

Skang ni, lau sy suke kt sape2 ke (sape2? ramainyer bunyi ) sy xkan ckp kt org tu..
either two.. 

1)   lau sy suke kt org yg mmg suke jgk kt sy, it would heret me to zina.. no no latakrabul zina..

2)  lau sy suke kt org yg xsuke kt sy, if sy ckp die akn escape, avoid me n so on.. xnak2, better we just be friend :)

so conclusionnyer, sy xckpla kt Izzue Islam yg sy suke kt die sbb sy takut 2 sebab itu . wekkk

#I'm sorry if ad bhs yg kasar or papela..tp sy puas hati dpt kongsi ap yg sy rase




sincerely Miss LOL