Sunday, 27 October 2013

feeling over humble , over low confidence

Assalamualaikum.Long time not typing rite ?

Malam ni xngantok laa..Sebab lpas maghrib td eden tido je keje.. Actually, hari ni hri mengantok sedunia buat diriku.. ptg td naik kete pon, tido je memanjang. Bukak2 mate, dah pon dlm pgr rumah =..=
So, i decided to jot down somthing here.. Just now, I was stalking a girl.. A girl that means so much to me. :) Erm, I minat abang die. =..= such a bad statement. hihi. ok omit that statement. eley,, mcmla korang xde suke kt sesape :/ down make me feel down for having such not-important feeling..

Emm, this girl is just 15 years old. baru abes PMR.. tapi tapi............ reti serba serbi. yg penting reti memasak ! bkn memasak biase2. tgk kt insta die.. perghh.. habis lauk die masak.. n die je the only girl in her family. ade 2 abang. n xde dah.. :3 rase mcm xlyak je nk suke abg die. XLAYAK NAK MENYUKAI SESAPE !so sy yg berUSIA 18 thun ni brase agak n sgt malu , rendah diri teramat coz sy xspakar itu. x sepkr ANIS FAKHIRA yg reti masak mcm2. reti baking mcm ETY. huhu.. and ade rume sy kt UIA ni minat baking. die uat kek red velvet laaa, brownies la, cupcakes laa, macaron la.. spagetti pasta n mostly baking things. See? Im soo loowwww rite now. =..= i got nothing special for people to like me. so rite now, mmg nobody like me kottt..

Next.. I got insta.. so i sometimes post my pic. often not a "me only" pic lar. coz i feel shy wif myself.. n sometimes jgk, i feel like want to delete da account. rase mcm "eeii aku ni prasan lar.. duk tayang muke mcm ape ntah.. sooo kdg2, gmbr whats up, gmbr wechat, i changed them to other things' pic . sbb ase mcm org pon sebal tgk muke ni.. hurm. kkdg, prasaan rendah diri ni mlmpau.myusahkn idup.. when i was form1-form3 , prasaan ni kuat giler, smpi i rarely talk in front coz i have no confidence at all.. tp mase naik pc, naik laa jgk confidence tu coz i got true friends that always support me :') :*

Moving forward.. I am kid. not becos of Im short, but my mind. I dont think like adult. sometimes, I think of having fun in all days. not like others, the had set up their goals, their future, their et cetera... but me? i seldom think futher about my life. i just focus on the present. Sometimes, I feel awkward when my friends talk/discuss about their upcoming plan.. where to work,where to stay,how to ek how to erk. haih. I just hope that I could be more serious in my life n think maturedly. See? rite now, i realise that im writing my weakness. huhu.. lot of weakness..

ok,done.. more updates would be uploaded later.............. :)



sincerely Miss LOL

Wednesday, 24 July 2013

USrah di UIA




Emm, actually nk ulas psl usrah kt uia tp ase nnt jd panjang lebar plak ! ah ! how to cut my essays from be too long ..
K sy nak share psl satu tajuk usrah kitorg dgr smlm , iaitu AKHLAK.. mybe xbyk dpt sy kngsikan sbb sy xingt sgt. but, part modul tu sy ingt coz it's about friendship.time tu, kak usrah suh pick any crumpled paper each n answer the question..

The question was....
"Pernah x anda mempunyai kawan karib?Jika ya, apakah sifat yang membuatkan anda tertarik dengannye?"

Mase duk tnggu giliran utk berceloteh tu, I pikiq, mstilaa pernah ade.. xkan xde kwn karib kot..And I wondered how can I live alone?without any company?without any story teller?without a listener to my sighs.
n time tu jgk sy pikiq psl org2 yg xdisukai, org yg annoying, org yg pendiam, yg xramai kwn, yg live in the world all by herself.. cane laa depa iduq kan? kdg2, ase kesian jgk kat certain people yg xdisukai msyrkat.. xde ke org nk pegi kt die and enliven her life back ? 

bla3 n my answer was brief which was " Pernah ! Name die dot dot dot.. Ape yg ade pd die ? Die la kwn yg ADA DIKALA KU SUKA, DIKALA KU DUKA.. suke and duke. dats general n byklaaa kesusahan n kesenangan yg kami face together.. .cthnye : mane nk cari kwn yg snggup nk ikut blik asrama mase awk xbwk klkultor time SPM? mne nk cri kwn yg snggup korban mase bljr, smate2 nk buat prank bsday yg ntah pape?mne nk cri kwn yg snggup tnggu mkn smpi hbis, ikut jee kite nk pi mne even nk jmp cikgu pon(yg xpelukan accompany pon kan...  "habis " 


Pastu, kak usrah pon ulas lagi .. die kate nak cari kawan karib tu, bkn sebab org tu happy go lucky ke hot ke ape ke..Carilah kwn yg dpt ubah kite ke arah kebaikan coz peranan kwn baik pling kuat dlm mncorakkan diri kite nnt. cthnye, if kite duk tido terbongkang lg mase subuh, she's da one that inuxerably wakes u up so that u don't miss the prayer.. n time tu sy pon mysal sbb xulas pnjg sal kwn sy tuu coz she also have that criteria. I have a friend dat always drag me to akhirat path...

di samping mengejar kejayaan, kami xlupe kpade penentu kejayaan, Allah... Study laaa ,bersengkang mate laaa .. tp jika kite xmerayu pada Allah agr dpt merasai nikmat tu, xjlnkan tnggungjwb yg Die dh amanahkan, maka jgn mimpi laa nk dpt kejayaan tu.. frankly speaking, mybe ad yg doubt my speech coz most chinese pandai2 and budak yg jrg pi surau or byk social prob, msti score byk lg kan... it's not about getting the top or become rich, or what so ever. but to me, Niat tu penting..n lau xdpt reach excellent result pon, bersyukurlah coz tu rezeki yg Allah bg kt awk.. n usaha awk tu diberkati Allah( by not forgetting Him( when studying) xperlu laaa nak sedih tahap gaban lau xpndai, xcantik n so on. my opinion is sume x kite xleh bawak kat akhirat nnt. biler kite sedih sgt, merayulah pade Allah..Die Maha Mndgr..jgn sedih sgt dgn keduniaan ni.. yg penting kumpul amal ibadat b4 be categorized to ahli neraka or syurga.. ye ye , msti ad org object my sayings coz kononnye, alaaa duniawi pon pnting, pljrn pon pnting coz nnt nk keje ape la ape la..rupe pon pnting coz nnt sape laaa nk klu muke xcntik and so on.. entahlaa, sy xtau nk convert into words regarding my understanding.. Sy ni xcantik pon, xpndai pon, study pon xhard mane pon, xbaik mane pon.Tp, everything related to Allah's  must be the utmost priority..sbb ape yg kite buat sume nye nnt depend on Allah die nak bg ke x.. kite xleh nak demand pon if kite xdpt 4.00 wlpon kite da bljar siang mlm kan ? So, bg org yg dekat dgn allah, iman kuat , diorg mybe xdepressed sgt dgn outcome yg die dpt in studying or what so ever.. coz they believe that Innalillahiwa'innalillahiraji'un which defined as Surely we belong to Allah and to Him shall we return .. makne nye, kecantikan kepandaian tu milik Allah.. no matter what , it would return to the Creator..   Tapi jgn silap phm plak, kut2 ad yg xnak study , n xnak usaha lgsung .. just doa je... wey doa tnpa usaha tu mane boleh weh !~ hidup ni kenalaa seimbang ! n lg satu, watch ur words. never say anything that menampakkan yg awk tu memperlekehkan kekuasaan Allah .. cthnye, aku doa byk kali dah , xjadi pon.Allah xnak dgr doa aku la tu. die bukan suke kat aku bla3.. please , never turn back from Allah.. husnuzon towards Him ! cepat atau lmbt, Allah akn fulfill kan.. tp depend la whether it suits wif u or not. Allah knows the best,,Dia da pikir pros and cons of the rezeki/obstacles to give to u.. So, just accept it n make use of it :)

ok, stakat ni dulu sesi ceramah dari saya..Smua yg buruk tu dtg dr sy n yg baik tu dr Allah S.W.T.. kite sume masih byk kurang dlm ilmu keakhiratan.. besides enhancing ur knowledges,y dont u top up also ur akhirat knowledge? k k k heeee..

sincerely Miss LOL

Wednesday, 17 July 2013

rindu setengah mati !


hello hello hello !!!

I'm back !! siyesly xsabar nak kongsi my life as a UNIVERSITIAN !!
I miss to write on my blog.I want to pour everything that wandering in my mind !!
sobs sobs. actually baru lepas nangis.. rindu giler kat pc, rindu kat kawan2 especially , rindu atmosphere kat asrama yg meriah.. rindu nak lompat, nak bising2, nak tegur org tnp kire kenal ke tak,,hiii..
but kat sini, it seems awkward if i behave like that coz well sume org dah grow older n only me yg masih awet mude. sobs !
tajuk tu actually my faveret lagu skang ni !! <3 


Okay, lets talk about UIA ! UIA Petaling Jaya.. ok first of all , I'm from engineering course and dapat 2 TAHUN.. hahahaha sedihkan ? lame tu.. degree mybe 3 or 4 tahun.but, think positive towards Allah.. He knows better and what is the best for us. So , I assume that I would discover a lot of knowledge here..

Back to main issue, IIUM / UIA is where I am now.. name ISLAM ANTARABANGSA kan.. but you guys  jgn pandang tinggi sgt or rendah sgt.. Well, org selalu ckp "UIA laa sgt.. tp x Islamik pon.. kat luar free hair, dlm je bertudung.. mcm2 laa.. n xkurang jgk yg takut nak masuk UIA sbb tkut nnt kluar jadi ustajah laa ape laa.. So, let us wash away the bad or nice things about UIA coz I'm gonna reveal the truth.. UIA is suitable for everyone tak kire laa yang alim ke yang perangai entah pape.yang xtutup aurat or tutup aurat.. masuk lah uia.. dijamin gembira..Emm, lets talk about the pros and cons living in IIUM.. harap2 jika ad pmbace ni dklgan budak UIA, jgn marah ekk coz I only share my opinion.. so jgn ambik hati  :p

PROS ~

personally, I think budak Kelantan lagilaa friendly compared to other states.. imagine laa time bkenal2 lan kitorg da bleh mingle easily.. tp lau bknalan dgn budak luar, diorg mcm x bg warm welcome pon..tapi alhamdulillah, dlm byk2 society ke kelas ke ape ke, my roomates are the best..coz they can adapt with me.. me? talkative, joker, laught a lot, clean is the first priority and all la..lau org knal ente, ente tahulaa yer.. :) 

but, it's different with my classmates.. Lau dgn girls, alhamdulillah coz otak diorang pon giler2 jugak.. yeay2 ! so xdelaa terpendam sgt bakat sy dlm ckp byk2.. hu. tp yg xbest nye pelajar laki. entahlaa.. diorang MALU nk tgur sy dlm kelas.. dhla SAYA sorang.. ok tu sgt laa xphm..coz girls lain diorang tgur plak.. so sy ade sorang je kawan laki which is my class representative, Syazwan.. So, xdelaa bosan sgt kehidupan ni.. haha..yelaa, dahla all the girls in my class fanatic kat korea, n me? phm2 jelaa. hny Izzue Islam dihati.. <3 so, terdiam sudah sy ni if topic korea hangat diperkatakan :/  Plus, budak2 kelas sy ni xdiscover lg kut yg sy ni byk ckp .. diorg xkenal lg sy ni jnis yg cemane.. so I'M BORED !

Alhamdulillah, kat sini ade solat berjamaah, ade usrah and byklaa jgk islamic knowledge yg di nurture kan..
ad bace al mulk before tido.. tp xde laa slalu.. tp kadang2 tu die pasang kat speaker.. n mostly sal islamic knowledge ni, it depends pade kite..Lau kite ase kite seek for it, we can join.. Lau xnak, xpew.. sbb tiade paksaan dalam Islam :) but to me, benda2 camtu susah nk dpt kat U lain. kite ni yg terpilih so why don't kite usahakan utk join it?btmbhlaa ilmu keakhiratan tu skit..xdela jakun sgt nnt. haha..

Makanan kt sni pon murah2.. Lau nasi n lauk je, rm 3.00 n lau tmbah sayur jadi rm3.50 .. murah kan? well.
emm ade wafer, burger, ade steamboat, ade roti canai, ade masakan panas , ade yee mee, ade kek, ade pavlova (ade bakery ok.. ) and cafe pon ade byk.. so , xdelaa bosan sgt mkn kt cafe same je.. bleh btukar2 selera. hiii..tapi kat sini korang won't find out food yg sedelicious mcm kat KELANTAN ~ kat sini ( cafe ) nasi goreng kampung xbyk kangkung,xbyk ikan bilis..nasi kerabu xde tumis ==' xde sambal belacan wey kat sini ==' Huwaaa... rindu makanan kt DS ( dewan selera kt asrama) .. kat sini, mkn kt kafe ( meja yg ade 4 krusi) or mkn lam bilik je.. rindu makan kt dewan sbb dpt mkn ramai2, ckp2 n meriah la ! hanye budak asrama je paham.. huuuuuuuuuuuu..... the benefits of eating together.. the joy we gained :'(

byk laaa jugak pros, nak ke kelas pon xjauh, pasar malam pon dekat,bas pon ade tnggu kt dpan pagar n mcmlaa... tp exsaited nak citer pasal cons nii hahaha..


CONS ~

boikot budak xpenah duk asrama ! haha xdela.. tp there's a lot of differences between boarding school students and daily school students ! and of course laaa budak boarding school lagi memahami n pro duduk kt asrama.. haha.. contohnye, diorang mcm xleh adapt lau nak masuk blik, kite ketuk n suh masuk.. lau org ckp masuk tu masuklaa .. ni x, imagine laa tiap kali org ketuk bilik sy, even sy kate MASUK MASUK MASUK, diorg xmasuk. so last2 kena turun katil double decker ni utk bukak pintu ! kononnye beradab la tu.. tp wey ni asrama laaa.. trylaa adapt bende gitu.. hmm.. 
satu lg toilet.. xde dah istilah AFTER AFTER.. even letak bakul kt depan tu, org masuk je -_- ..
paham ? haha..duduk dlm asrama/universiti ni , kite xleh selfish tau x ! ni sejadah pon bentang kt die sorang je.. lau kat asrama SHARING IS CARING ok !.. ha !satu lg, kbykan budak2 yg jrg jemaah kut kat surau, xreti2 nak rapat saf.. imagine laa smyg jemaah, tp sume jauh2, kononnye nak comfortable laa sgt. grr.. 
Ha, bilik kan berkongsi, so jgnlaa buat bilik tu mcm kite sorang je duduk.. baju kotor campak sana sini, sampah merate2.. grr..geram btul..ase blessed duk asrama coz xdelaa awkward sgt nk adapt buat itu ini.. 


Even UIA ni unversiti Islamik tp jgn khuatir coz orang2 nye xde laa 100% Islamik.. ade je yg pki tudung transparent, tudung singkat, xpki handsock, xpki sock , n mcm2 la.. sume nye bergantung pade diri sendiri.. kite sendiri kena evaluate yg mane baik n mane yg buruk.. so xdela kite tersasar drp Islam yg sbenar :) 
tp xdelaa social sgt..biase2 je. tp xteruk pon.. minor je yg camtu :) ade satu time ni , sy geram dgn sorang senior.. punyelaa best die duk bg tazkirah pasal aurat, usrah bla3, tibe2 die mention " sy xtaulaa budak mrsm ni tau x psl bende camni coz sy xpenah duk mrsm.. korang tau x usrah tu ape?*lebih kurang camtu laa tp berkait dgn agame.. giler geram kan? ko ingt mrsm ni xde penerapan agame langsung ke? huh. sy pon ckp *dok, mrsm bukey gitu* i mean, kitorg taula.. pastu , sep2 mrsm pc ni include me mcm benganglaa sbb MRSM kami sgt menekankan agame.. pki handsock, sarung kaki, solat dhuha, bace mathurat  usrah ,doa sblum bbuka, al mulk before tido.. kan ?????? ase mcm nak ckp je MRSM PC is better than UIA ! huh. hehehe. sory if i terlampau !

Haa ! Ape lagi ekk? emm , xramai pon budak kelantan kt sini.. emm actually, I think laki yg bkn kelantan lagi  baik kut.. hoohoo. rase2 laaa.. kos hidup kt KL ni mahal .. milo mahal , maggi mahal ,  byk laa yg mahal.. I mean harga benda2 camtu digandakan lagi.. haiyaaa...Ha !! kt asrama sy ni, ampaian die kecik je..ampaian kat koridor je.. xde pon ampaian kt bawah sinaran matahari tuuu.. asrama lain ad tp asrama sy laa xde.. hii..sorilaa lau merungut. tp nak citer kt korang je :) emm kt sini wi fi slow giler wey.. ni bilik kitorang share duit utk bli modem. tp lam bilik , connection tetap slow. haish !! belajar kt sni ok je. and yg pling penting x PACK mcm U lain.. even kitorg ad additional subjects which are English, Arabic and Computer.. Emm , kat sini sgt lain kt mrsm PC.. emm tu je kut.

All said and done, I MISS MY HOMETOWN N FORMER SCHOOL , MRSM PENGKALAN CHEPA so much ! 

p/s  : Ss , Ety, Jiji, Kubih, Dibah, Mai, Dijoh, Epaa, Belon. Momoi, Ee munk , Rina my classmates , my roomates , I miss you all. ase mcm kat U ni, xde org  pon yg bleh disamakan dgn korang.. yg dpt gelak same2, makan same2, jalan same2, n sumenye BERSAMA SAMA.. xde lg.. lau ade pon tp x often.. disini sy nk ckp sy sayang sangat kat korang n sedih sgt kite sume xde sorang pon smua !!!! muahh muahh :'( sgt besyukur dpt bkwan ng korang. miss you guys ! i miss our childishNess !

,



sincerely Miss LOL

Tuesday, 14 May 2013

Ha ape ape???????
ingt aku nak berleter pasal my first love?
citer suwit muit pasal first love? 
no no no .. my first love xseindah korang yg bercintan cintun pon.
bukannye yg unforgettable pon, xde maknenyer nak ingt 
my first love gave me soooooooooooooo uncountable moral values.
depends on korangla, mybe ade first love 
yg wahh indah ! ad yg bencinyer !
tajuk entri ni bukan nak berkisarkan First Love, but to merobek robekkan minda sempit sesetengah manusia yang bajet luas maybe????

FIRST LOVE..




Ye sy tahu, skang ni ad 3 kind of readers, 

1) yg xpenah involve with love
2) yg penah involve with love
3)yg tgh involve in love

Sy ni bukanlaa org yg jht sgt, sikit tu ade la.. so I would be fair . xnak mengalahkan or memenangkan mane2 pihak :D

Sape golongan yg berfikiran sempit ni?????
mih3, tgk kan sy dah kate sy jahat skit? jht dlm cop org. :p 
 mostly, they r *golongan yg xpernah involve in love*..

sori kawan2 ku yg ade tergolong, tp well alhamdulillah it was not u guys.. mujo*. 
Thru my observation la kan, die pandang slack giler kt org yg pernah get into this relay.
so sy ni dipandang rendah n hina dina laa oleh die..
*xpew, muke redha..

Saye ni bukanlah orang baik n maybe golongan tu for sure die rase diri die suci giler.
#suci dan murni.. pfft yeah wateva..
fine awak suci, habis tu sy ni xsuci la?
ya Allah, org yg gini laaa aku xsuke. suke2 je underestimate, condemn ,banned, prohibit ape lg belek thesaurus.. -_- jgnlaa pandang org yg pernah relay ni sebelah mate, diorang pon nak hidup jgkla wey.. izinkn mereka utk hidup dgn care mreka trsndiri, biarlaa lau awk duk nasihat tp die xdgr pon yer. jgn smpai awk menjaja kburukan die kt serate dunia sudah ! awk ingt awk baik sgt nk melelong kburukan org ? grrrr..

Now, it has been suchhhhhhhhh a longgggggggg timeeee dat I have been living alone , mean I'm single :3
#pomot plak dah -_-
bukan yer, bukan nak pomot.. tp eventhough sy ni dh single mingle slim erk perlu ke slim tp
manusia nih akn duk sibuk repeat again and again yang........

 * wey die bukan baik sgt pon, dulu die penah kapel ngan potpet *
*die penah suke potpet*
*die penah minat kt laki potpet*
*die xtau malu minat budak comel potpet*

Okei, mmg xleh nak ditutup dah mulut org soooooooooo izinkan peminat Izzue Islam bukak mulut ekk.

yer memang sy pernah , pernah ade first love and sy xbangga pon n sy xdela smpai tahap menyesal nak bunuh diri tu..
how i met my first love tu yg konfemnye bkn love at the first sight atau pape la.. xbest pon.
it just a feeling when an ugly girl yg xpenah dipndg merase megah apbila diri diminati.. ok bai.
bodohnye aku time tu.. kbye, jgn duk mengate sy :p
setiap ape yg berlaku ade hikmahnyer. kan2 sayang? (sayang = my future hubby <3 ) =='  
tapi ad segelintir manusia je yg akn pkir, nikmat or ujian yg Allah bg tu ad hikmah or hidden treasure :3 manelaa tau one day , org yg slame ni xbrp baik, tibe2 turn out even better than us :D



So, sy raselaa rase je ni sy dapat hikmah tu, means sy sedar laa wey dpt iktibar doh eh.. so xpyh laa duk mencaci aku nyer -_- eleh, kdg2 sy tgk org yg pernah ad pnglaman lg baik dr yg xde pnglaman tp dh bergelimpangan ng ramai lelaki.. ya Allah, dasyatnye pkataan sy bg =='


moral lebih kurang dgn ayat atas.


Rimas Rimas tau x ! mentang2 laa awk xpenah in love en, awk duk rase suci sgt laaa . huhuhu.. awk jagelaa diri awk baik2.. jage mulut especially, sy ni kawan awk, ade hati jgk.. awk xtau ape yg sy rase so shut up :P

Sy bukan mcm org lain.. lepas clash,ad org nak mintak couple balik or rindulaa or wat soo ever laa kan? 
or nak cari pengganti ke tiade galang ganti ke he is just the one ke ape ke NO NO NO.. sy bkn yg jenis frust nunggeng tu.. I am strong u know.. my fb or twitter status doesn't always symbolize me.

time kaseh awk sbb bg sy peluang utk mndpt pencerahan utk menjadi manusia yg lebih baik....
bgusnye sy, dhla kene tggl pastu berterimakasih plak dah.. ikhlas ni wey.. time kasih sbb buat sy sedar yg laki ni ......................... ok xnak ckp sbb one day I woul marry a guy also kan2?
sesesesetengah org , die xamik iktibar dgn ap ujian yg Allah bg kt die, die just nampak die ni malang ke ape ke.. cubelaa husnuzon .. bsangka baik kt Allah.. tolongla, matang skit boleh x? :p





ye ye ye couple ni xbaik n xmolek n segalenye TAK..
tp lau kawan awk tu, still menegakkan benang yg basah, awk tu sape nk halang die? awk nk puts kwn ng die? go on la.. cetek akal btul .. 
biarkan die dgn hidupnye, at least awk dh cube hAlang, lau die xnk dgr suke ati diela..
to me, as an experienced lady, fuhh lady .. sy cadangkan biar die rase..
rase first love tu..at the end, die akn dgn sendirinye dpt pengajaran/beza baik buruk n soo on..
awak2 yg blum involve tu, jgn duk terdetiklaa nk having this puppy love, tp lau dah xleh tahan nk sgt tu, sy xmarah sbb sy da bg peringatan.. hopefully, awk akn dpt pengajarannye :D..jgnlaa duk merase rendah diri *xde org nak kt aku, aq jelik n so on* no ! u should feel lucky laaa , awk dilindungi ! bg yg ade org nak tu, jgn diikutkan hati n perasaan sgt ek? :/ sy merayu.. take care of urself :)

Skang ni, lau sy suke kt sape2 ke (sape2? ramainyer bunyi ) sy xkan ckp kt org tu..
either two.. 

1)   lau sy suke kt org yg mmg suke jgk kt sy, it would heret me to zina.. no no latakrabul zina..

2)  lau sy suke kt org yg xsuke kt sy, if sy ckp die akn escape, avoid me n so on.. xnak2, better we just be friend :)

so conclusionnyer, sy xckpla kt Izzue Islam yg sy suke kt die sbb sy takut 2 sebab itu . wekkk

#I'm sorry if ad bhs yg kasar or papela..tp sy puas hati dpt kongsi ap yg sy rase




sincerely Miss LOL

Sunday, 28 April 2013

Kalau sayang , ape buktinyer????



talking about *sayang* , have you ever wonder * Loving without proof * ???????

emm emm xde kan? hehehe..

al kisah nye camni,

mase tu petang, dlm kete (one family) nk mkn kt kedai la kirenyer.. mase nk order mknan tu, my dad xorder..die ckp nk tumpang2 mknan kami je..n mase duk tunggu mknan tu, die duk ckp fon psl tempah (gulai serati n ayam kampung).. *pelik2 ayah aq ni.. then die pon tny my mum , nk bg mknan tu dlm ape? (dlm tupperware or paperbag)? mule2 my mum kate la tupperware. so die pon pegi la sorang2 naik keta smate2 nk cari tupperware tu. die pegi sorang2 even my mum suh bwk sorang coz takut die pitam (he is not well :'(  lame sgt die pergi...... smpai2 mknn pon tggl sikit je.. n die dtg tu,xsempat mkn .. terus rushing nk gi airport, nk antar sume mende tu (gulai2) ke airport , coz boss die yg mane entah nk buat balik mende tu -_- .. or nk mkn terus kot time tu.. 
(jgn slhkan die sbb workaholic. this is a proof that he works hard for his family )
soo.. my dad yg xmkn sjak tgh hari tu pergi ke airport leaving us kt pantai timur dlu..
then lpas magrib, die baru dtg ke pntai timur to fetch us. lame kan nk melayan kerenah bos yg nk board airplane nih -_- .. mase duk ats kete tu , my mum yg drive.. coz die kate die nk pitam dh ni. pening giler sbb xmkn.. soooooo kami ke kedai mkn.. mkn22222.. mase nak naik kete tu, I saw his difficulty to walk to the car.. mcm xlarat sgt.. jalan pon pgg bahu my mum. I knew he was exhausted..


SUPERDAD !!! :*



mase duk atas kete tuh....

I was thinking thoroughly about my dad's sacrifices that maybe we can't see clearly .. -_-
contohla yer, mcm my adik bongsu tu, nmpak sgt die syg kt my mum lebihh compared to my dad..
hahahaha.. even sy nmpak jelas my dad sgt manjekan/ sygkan die.
even spenat2 die balik keje, if ahmad ckp nk beli gule2, die sanggup kuar mlm nk beli.
teringt plak mase hari jumaat, mase tu otw balik dr pasir mas n supermarket, mase nk smpai rumah tu, 
Ahmad pon ckp * Papa, nak makan pisang..* ayh sy pon katela nape baru ckp, nape xckp mase kt supermarket.. die pon kate ,  mase kt tesco ahmad dh tgk , xde .. 
actually, Ahmad ni even die kecik tp ade je die nk jawab -_- 
xsangka plak, my dad gi U turn just to get the pisang..
geram btul ! mase tgk Ahmad n my mum turun nk beli pisang kt kedai tepi jalan tu, sy pon ckp la
* boo monyet nk mkn pisang *
my dad pon ckp * biarla .. die lame doh tu nk mkn pisang *
grrr.. so I was thinking, aq mcm ni xdlu? lau aq nk , aq dpt xdlu? I can't memorize it..but I knew my dad..
die mcm Superdad.. lau mende tu xluar jangkaan, die akn usaha la nk dptkan.. 
cth satu lg, Mia dlu die nangis sbb rindu sgt kt femily mase duk Tumpat.. die nk sgt my dad buat rayuan utk gi mrsm Pc.. don't get me wrong.. mase tu, mmg mase budak2 f4 pakat buat rayuan blake.. so Mia is one of them.. yelaa. sy pon geram jgk kt Mia sbb nangis sbb bende tu.. tu baru Tumpat.. Lau nk difikirkan balik, sy ni kire ok la xmerungut dlu .. dlu mase, sy f2 till awal2 f4, my family lived in Kuantan. xpernah outing n balik cuti sem gitu bru balik.. tp yelaa maybe sy ng Mia ni lain.. sy kakak n die adik. So, sy pon perlula memhami jiwa org muda :) 

PAPA !!
I'm so touched :'(

ok2 ! nk sambung *termenung-an * kt ats kete td ....
pastu sy pon teringat la kt kawan2 sy yg xpakai tudung / xtutup aurat..
I was thinking, dieorang ni xnak tutup aurat mybe sbb rase rambut tu cantik sgt n bla3..
di sudut lain, die tak fikir ke yg dosa die tu turut disalurkan kt ayah die?
even ayah die dh meninggal / alim sekalipon, he would shoulder ur sins ..
sape yg kate die tu *anak bapak* la .. rapat ngan *ayah* la, prove it ! not just in action ( peluk, care or etc ) but bear in mind about pahal dosa. xkan yg tu pon xleh fikir !!!!


SEDAR SEDAR LA YER..
JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI !

yelaaa. kate sayang.. peluk cium segale bg kt ayah kite.. 
tapi dlm sudut lain, kite xfikir for incoming hereafter/akhirat..
adakah kasih sayang kite trhdp ayh kite masih berkekalan? proved?
bygkan mase akhirat nnt, ayah yg kite syg selame ni.. yg xhenti2 keje coz nk support kluarga kiter..
nak bg anak2 xrase hidup susah mcm die dlu. :'( tp ape yg kite balas? tanpa kite sedar, kite yg menghumbankan die ke neraka. diseksa dgn azab yg pedih :'(.. Nauzubillah.. 

dun get this point wrong, bukn nk ckp org yg xtutup aurat tu xtanggung dosa..dosa yg dibebani kaum bapa is kecuaian mereka tidak mendidik dgn sempurna.tapi kalau die dh sehabis mungkin bg didikan suh tutup aurat, tp anak tu masih xtutup jgk.. die dah terlpas dosa tu.. sbb hidayah ditangan Allah.for more infos, click http://lobaitampin.blogspot.com/2012/01/bapasuami-tanggung-dosa-anakisteri.html



Lau korang ponder about this matter, mmg korang akn rase sgt menyesal n takut sgt.. takut nk kuar rumah..
takut la.. n lebih behave :) .. sedarilah akn pengorbanan ayah sejak kite kecil lg until kite 18 tahun ni.
bukan nk suh xsyg ibu , tp korang tu jgn abaikan ayah jugak. even die x selembut hati ibu, tp deep in his man's heart , he loves his children :') ...
so kaum Hawa ! be a good Muslimah dat give a relief for parents not only in world , but also in hereafter ;)
itulah bukti yg sbenar2 nyer ..

#peringatan untuk sy jugak .. lau slh, jgn marah.. sekadar mlepaskan geram di hati..

Sexy itu up-to-date?
well we would see it,
nnt kat akhirat pakaian sape pling TOP !



sincerely Miss LOL

Monday, 22 April 2013

Ape punyer rumours la.....


12 April 2013...


What's on your mind???????

sape2 yg apply MARA punyer scholarship/loan ape entah sume kalut kan nk tgk dpt ke x.
including me :3
so lepas dpt tau kptusan tu , ad yg dpt 16 hb or 17 hb..
prepare la for interview dgn penuh ilmu di dada :3
bace punyer bace, praktis pny praktis..
habisla sume org interview pd 16hb tu.. sy punyer interview tu 17 hb..
so kire nasib baikla skit kan..



Done wif mara...haha, nk soaln bocor ke? topup 30 hinggit dlu!
ok2, gurau je, klau sudi bagi je, ok gurau je, hahaha.,
mcm ni, ada test je.. no intrview... kene perah otak btol2,haha...bkn iqtest, tpi based on fture planning, komuniti, pastu ada lg soalan ntah pape...tpi most of tha que pasal bisnes(syukur, bnde paling aku minat), pastu leadrship, syrikat ape sume tu...soaln math kene pikir luar kotak skit,...haha..soalan pasal ank luar nikah pun ada..wattaquestions?
paling xleh blah dye tanya "bapak mary ada 5 orang anak. ank pertama brnama nana, ank kdua brnama nene, ank ktiga brnama nini, dan anak keempt brnama nono. siapakah nama anak kelimanya?" aku jwb-nunu, btol lha kan?, btw, gud luck utk sesape yg kene g 6t!!
teringat kat satu soalan MARA tadi.(IQ TEST)..lebih kurang gini ar soalan die..(yg dah shortkan)..
Mary ada 4 orang adik beradik...seorang Nana,kedua nene,ketiga nini, anak keempat nama apa??
A-Nina
B-Nona
C-Nunu
D-Mary..
haha...*betulkan pilihan jawapan kalau salah...

ok bla bla bla.. kitorang nie kononnye ingt ad INTERVIEW la..prepare bagai nak rak,
*ye kew?*so bebudak 17 hb ni menarik nafas lega termasuklah diri ini..

disebalik PSYCHOMETRIC test tu, ad la jgk citer2 yg berunsur kesedaran ttg pengorbanan parents terhdp kitew2 nim

ade tu , parents *both* of them snggup amik cuti semate mate nak antr anak nyer yg nk *interbiu* nim
xkurang jugak ad yg beli kasut baru untuk interbiu.. ehem3 tini terr..
ade jugak yg sanggup berulang alik dr kedai fotostat ke cyber cafe ..
macam2 usaha parents ni utk mlengkapkan persiapan anak2 nye ke tmpat interbiu :3
 mcm sy plak, mak sy yg amik cuti coz ayh sy sibuk sgt coz die kene attend Karnival MARA tuu..
dahla 2 jam nk boleh ke smpai kt sane :"( time kasih mama ku :*
moral nye, appreciate your parents ! and pasang niat betul2 nak sambung belajar kerana Allah, nak balas jase parents yg tinggi menggunung !there's still time to set up ur goal

ok, ni nak share citer sal rumet sy mc jah aka izzah :P

"oke bce nim
pagi xd tolok lewat skit sbb abh izzah kte dekat jer
so dlm 1 jm lebih bleh sapa
dlm pkul 10.30, brenti kt masjid besut sbb nop tukar pakaian
tiba2 bru prase, bag sandang ore tertinggl kt umh
dlm bag tu ada ic kut
trus abah izzah sruh kwn dyo g amik kt umh
lps tu drive ke arah besut
abah izzah plop
lps jer letak izzah ngan mok izzah kt mrsm besut
dyo drive balik mula
dyo janji nop jupo kt tgh jale ngan kwn dyo tu
punyala risau sbb klu interview kn ic tu petim
so, terpaksa la balik mula
rupa2nya test iq jer
dan x guna lasum pum ic tu
agak frust..
the end..
amacam?
best x story sy"


sedikit perkongsian drp nik izzah atira , my loveable roomate. nk tgk gmbr die? :p


the pink one





Rumours yang sy nak ckp nye sebenarnye we thought it was interview but we ended up with PSYCHO test..
kawan2 yg xdpt MARA, jgnla sedih plak.. asasi masih ade. matrik masih ad. lagipon calon MARA ni ramai giler2 n sy pon xpasti dpt ke x.. insha Allah rezeki ade dimane2 .. jgn putus berdoa :D

p/s : special thanks and big applause to kengkawan yg *interbiu* pd 16 hb tu coz sudi share pengalaman n bg soalan spot kat kami , golongan 17 hb .. timekaseh sbb xkedekut ilmu.. sy doakan korang berjaye utk test ni.. :D aminn :* muaxx syg sume2


sincerely Miss LOL

Thursday, 11 April 2013

waiting outside the lines :')

Semalam merupakan malam yang sangat menyedihkan.
Sorang in doubt to choose whether to stay or not coz she is leaving !
Sorang sedang mengeluh tentang kemalangan diri,ketidakgunanye die.
Sorang sedang bersedih terhadap seorang kawan yang mcm da LOST HOPE..
and me? I was sad to all their problems.Sad coz I couldn't help them except lending ears to their sadness.
(buat org yg tutup dh hati, n xleh terima nasihat hrp buleh exit dr blog Miss Lol)



 And at that moments, duk melayan mood-sedih diorang, tiba2x diri sendiri ni didatangi kesedihan.
ase tu gi wall-walking to my my my my ............ n tibe2x terpandang somthing,somthing,somthing.
malas nak citer, tp mende tu sgt menjentik hati yang dah kuat buat tahun ni.
so, I neglected the tiny matter. sebab malas nak wujudkan problem.
problem is not a problem. tau x?
cthnyer, kite duk mikir
 " Aku nak ke die tu, tapi die xnak ke aku sbb aku hudoh, x HOT, x berpelajaran"
"Aku nak beli smartphone sbb sume org da tuka fon baru,tp aq xde duit "
"die kate aku hudohla.die kate aku xreti add maths la. die kate die kate"
erk, tu bukan masalah tp korang saje je nak wujudkan masalah n kusutkan fikiran anda.
nati korang try beza masalah btul n masalah yg saje korang create utk mnyusahkan hidup korang jew.
Lau kite asyik sedih,n ponder psl ape yg org selalu ckp ttg kite,biler kite nak MAJU?
mulut manusia mmg xde insurans,cakap ikut dek je.kite plak mudah je nak makan hati. hadui 


Malunyer.cakap sorang sorang,
ade orang bace tak?
dengar jela eden nak citerr

Manusia ni xboleh lari dari masalah,masalah pelajaran, masalah percintaan, kewangan , masalah paras rupa, masalah kerjaya , masalah jerawat , ye ye macam2x la.. tapi, kite takley lari dari masalah tu. kite kena hadapinyer.Hadapi? ade orang mengeluh n macam redho je. ade orang berusaha tp still xlepas dari masalah tu jugak.ade jgk org bernasib baik coz dpt cope with them.
 Saya pon pernah terfikir jugak kenape mende gitu jadi. tapi entahla wey.




Tapi bg saye (highy-motivated) setiap masalah ade penyelesaiannyer. kerana Allah bg dugaan setimpal dengan kemampuan saye and ade la hikmahnyer.Contohnyer,sy mdpt keputusan SPM yg cukup2 makan, sikit la jugak tp sy xnak mengeluh. so sy pikir positively ( skang ni budak2 stret A sume tgh duk hadapi interview n kena hdapi byk challlenge) sy tau kemampuan sy, lau sy dpt stret A, msti sy akn takut2 nk gi interview la n debar2 bla3. sy tau kemampuan sy. sy xsuke mende2  gitu..
ape lg? pasal ade jerawat? haish ! bukan kau sorang la atas muka bumi ni yg ade jerawat ! normal la tuh !
nnt hormon stabil,ok la tu..just go with the flow.jangan disebabkan fuss yg leceh tu, korang dah rase xnak hidup, nak bunuh diri n bla3x. entah apela nak ckp ni. INGAT, BUKAN ANDA SORANG JE YANG ALLAH TIMPAKAN DUGAAN BERAT2X . BANYAK LAGI WEY MAKHLUK ALLAH.
TAK TERKIRA. So, jangan fikir Allah duk bg dugaan kt kite jelah.



Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.
Kadang-kadang kita tertanya-tanya, mempersoalkan kepada Allah swt kenapa kita diberi ujian yang berat sebegitu sekali sehingga kita terlupa pada siapa yang perlu kita mengadu segala masalah kita, pada siapa kita harus minta kembali kekuatan kita. Astagfirullah, lemahnya dan rendahnya iman kita.
Tidak redha dalam menghadapi ujian yang Allah beri terhadap kita. Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang mengalaminya,mungkin ada sahabat-sahabat kita @ saudara seakidah kita yang lain menghadapi musibah yang sama bahkan lebih teruk atau lebih besar dari kita.
Bukankah,Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.
Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.


KENAPA KITE DIUJI?

QURAN MENJAWAB
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
QURAN MENJAWAB
"Boleh jadi kamu membenci sesua tu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah Al-Baqarah ayat 216

KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
- Surah Al-Baqarah ayat 286

KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139

KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB
 "Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan). "

KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
-         Surah Al-Baqarah ayat 45
-          
KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?
QURAN MENJAWAB
"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... ?
- Surah At-Taubah ayat 111

KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
QURAN MENJAWAB
"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal. "
- Surah At-Taubah ayat 129

KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!
QURAN MENJAWAB
"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
- Surah Yusuf ayat 12

panjangnyer aku membebel =='


Sape yang tak pernah mengeluh? even tuan empunyer blog sendiri pon pernah mengeluh. tp itu pada zaman xpaham bahase lg. zaman xleh pkir rationally lg..

my opinion la, we shouldn't sigh for our lackness such as appearance,intellingence n etc.
Ape yg kite dpt lau ckp  Aku hudoh la, Aku bodoh la, Aku ni xde org nak pon, Aku ni xtau isu semase pon, Aku ni xde org nak  jage pon. Aku ni xde kelebihan langsung. Aku ni bla3x
So, now masuk Form 5 la Form 5 la sy dpt aura kesedaran skit especially kt MRSM PC..
I grabbed lots and lots of moral value n things yg mengubah diri sy.
rupe2 nyer ape yang kite selalu cakap, itulah yg akan jadi pade kite..
cane ek? ayt formal die? Lau kite selalu kite ckp kite ni bodoh, kite would terdorong untuk buat mende bodoh.. gitu kot.self esteem kite akan DOWN DOWN DOWN.
yer, DOWN. ibarat meludah ke langit la.. kau cakap,kau kena. keh3

so,instead of mengeluh , heavy sigh , why don't kite amik sikit mase untuk kite fikir fikir fikir kenape kite
BODOH, kenape kite XBERGUNA , kenape kite ni BLA3.......

So, jom fikir kenape Allah xdengar doa kite ? kenape orang lain tu perfect? (bijak comel bahagia )
kiter ni asyik NILAI org jer. how do u know that they are beautiful , clever and blissful?
maybe mcm bijak n cantik tu, kite nampak.tp actually, sume org ade kekurangan masing2x. depends on how they cope with it hingga org xtau :) NILAI balik diri kite plak, ptg td sy terfikir "aku ni nak suami hensem comel (ya Allah , Izzul Islam <3 ) nak kerja yg on demand la mcm2x la, until mase duk berangan tadi, *aku ni tak tahu malu betul, dalam doa mintak macam2, nak comela nak pandai la, nak nikah dgn tut2x la.. Tapi aku ni jarang plak nk bsyukur dgn ape yg ade.aku asyik nampak kelemahan aku je,asyik nampak kekurangan aku jer. aku tak pernah fikir bukan sume org bernasib baik mcm aku.





NIKMAT TUHAN MANAKAH YANG ENGKAU DUSTAKAN??????


 Aku ade papa dan mama.
aku boleh melihat,aku ade dua kaki,boleh jalan elok lagi,maybe kite xpernah nak pkir mnde gitu kan coz kite ingat Alah,tu mende biasela,sume org ade.Betul ke sume org ade? awak xpernah bayang ke camne awak nak hidup tanpa mak ayah awak?tanpa adik beradik?tanpa KAWAN?tanpa KAWAN?xde kawan n dikelilingi musoh ! :o tanpa kaki? tanpa mata?
takut takut.. Janganlah berburuk sangka kepada Allah.. Die dah atur life kite seelok-eloknyer. It depends pd kite utk face it dgn tegar atau awal2 lg dah surrender..



I got a friend, maybe a special friend sbb kisah hidup die sgt istimewa bg saye..

Name die *Shi* pembakar semangat,dulu2 kami rapat la n die selalu citer kisah hidup die..

die xde ayah, mak die xkerje pon, rumah die xde bilik tidur,die tido atas lantai je dpn tv.Die xnombor fon sendiri,die xde fb,die xde internet. Umah die selalu masuk air lau banjir.tiap kali banjir,die la org yg paling kalut,die kena angkt macam2 ke tempat tinggi sbb nk slmt kan barang2.Lau balik rumah, adik die akan pinjam fon die, sbb diorang ade satu je fon.tu pon fon yg cikai dooh.xde kamera. die xtau pon lagu2 up to date. Lau tgk baju die,kecik je dr form 4 smpai sekarang mmg baju tu jew.Mase cuti,die xmcm kite.nak bangun lewat sesuka hati. die kena bangun awal.nak ke kebun,nak tanam itu ini, nak parut kelapa la, nak kemana2 even ke bandar pon naik basikal je.orang sekarang kan naik motor je la nak ke mane2..
Tapi, die cerita tu bukan sedap die xsuke dgn kehidupan die.Tapi, die bg sy sedar yg we can change our lifestyle.Mase trial, die xmain2 langsung and die dah masuk U ,ditanggung oleh MARA (gune result TRIAL)..
die sedar yang die lah harapan keluarga untuk ubah gaya hidup yang diorang alami skrang..
die xmengeluh kerana lau die mengeluh same je seperti die memperlekehkan zaman kecik2 mak die.
yela.. lau kite duk bersedih sbb miskin,maknenye kite salahkan mak kite la sbb dulu xngaji btul2x utk dpt pekerjaan bgus kan? Tula mak ayah kite antar kat sekolah bagus2, wishing that we don't become like them.
Kite xleh fikir if kite BODOH,selamenyer BODOH.xx. kite boleh ubah dengan DUIT (Doa,Usaha, Ikhtiar,Tawakal)
Kagum tak? jangan mudah putus asa dan putus harapan pada Allah.bersangke baiklah pade die. Mungkin , gred ibadat kite pada Dia xcukup bagus n xsetimpal dgn ape yg kite nak.yelaa doa mintak nk BIJAK, tp solat laju mcm
road runner jer.fikir fikirkanlah..  



Bla Bla Bla.
korang tak terfikir ke yg entry ni tak ngam ng title? ni nak ckp sal title.
read and think.
my title was Grayson Chance's song about being confident and be yourself and overcoming something in your life.yang bold dgn red tu, korang kena cakna maksud die.mndalam tuh !

You'll never enjoy your life, 

Living inside the box

You're so afraid of taking chances, 

How you gonna reach the top?



Rules and regulations, 
Force you to play it safe
Get rid of all the hesitation, 
It's time for you to seize the day

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground, 
The time is now

I'm waiting, waiting, just waiting, 
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
Even if it's just tonight
How you gonnna walk ahead
If you keep living blind

Stuck in the same position, 
You deserve so much more
There's a whole world around us, 
Just waiting to be explored

The world will force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
Cause I know, 
What's in you is out there

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
The first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it, 
Go ahead and take it




sincerely Miss LOL