Monday, 18 August 2014

LEGA !

Alhamdulillah sebab dpt post byk entri malam or pagi ni . rase lega dpt luah, yeay ! coz if luah kt sini, i hope that my friends out there especially kawan2 kat mrsm pc khususnyee Ety, Ss, Kubih , Jiji, Rina n warge blogger lain dpt up to date with my life. pfffffttt. mcm la ade org nk tau sgt kan my recent stories. but dats enough for today. Thanks kubisan atas desakan utk berblogging. sies rase lega dpt blogging. i miss blogging ! :* ok nak tido ke tak ni  -___- #LAcoffee
sincerely Miss LOL

bukan aku sorang je diuji .

Biasenyee lau kite ade masalah, mesti kite akan sedihhhhhhhhhhhhhhhhh gilerrrrrr22222 smpai rase mcm Allah uji aku je. org lain senang lenang je.. and macam2 la perasaan sampai kite rase nak give up hidup jee.. tp kite lupe bhwasanye Allah menguji seseorg bukan diluar kemampuan umatnye. and org yg diuji tu sbb Allah nk upgradekan iman kite. depends on how we deal with the Test.dgn redha n hadapi dgn tabah or sumpah seranah , hentak2 kaki n so on . huhu.. yer, sy penah rase sedih sbb byk sgt ujian menimpa... sampai laaaa satu mlm ni, my roomate yg slame ni mmg muke cam xde mslh lgsung mengadu mslh. selame ni sy tgk die hepy jee. salu citer psl die ng ayah die. bestnyee ade ayah. nak nangis pon ade lau die citer psl die buat ap ng ayah die.. hmm pastu die pandai lam pelajaran even jrg stay up mcm sy ni -__- byk laaa jugak bnda menarik dlm hidup die. hidup sy pon menarik jugak hehe tp thats not the crux of the matter right now. tp nak emphasize kan kt sni, kite jgn assume org yg luarannye hepy,die tak diuji. contohnye my roomate ni.. mlm tu die bukak mslh die kt sy.. well , i love to listen esp problems :) ok sambung2.. die citer satu mslh ni smpai kite rase ya allah tergamaknyeee org tu buat mcm tu.. xtkot dosa ke. xtkot nerake ke. mase rumet duk citer ni, mate die smpai berair.. die kate xtau da nk uat cane.. die dh berdoa dh, dh gitau org tu org ni tp no one can solve it. mmg pon. citer die tu xde org pon bleh solve mlainkan Allah bg hidayah kt org tu. hidayah milik Allah, kite xleh bg.. mcm citer nabi Muhammad ng abdul talib.. walau nabi dh pujuk shabis mungkin utk pak sdare die mengucap mse nk hmbuskan nafas trakhir but still he refuses to do so .. :') pastuu , mmg xtaula nk pujuk cane my roomate ni. so i told her "satu sbb aku suke dgr mslh org is ak akn kurang sedih n dpt pjuk hati ak sndiri yg sesedih mane pon aku, ade lagi org lain yg ujiannye lagi dasyat n still dpt survive. so ak hrp kau kuatlaa..doa biar die dpt hidayah .'' huhuhu sedih sgt tp roomate sy ni pon ckp btul tuu n mmg ad org lg dsyt ujian lau nk bbnding ng die.. tp to me, she is soo strongg sbb bleh idup lg. yes, ade kebenaran disebalik ayt al quran yg gitau, Allah xakan uji seseorg diluar kemampuan tu.. sesetgh org, die hny tau je quotes2 or meaning of al ayat al quran.. tp diorg tak cube mengesahkan kebenaran ayat2 tu dgn their real life.. hoho. ayat tunggang terbalik. taktaula smpi ke tak maksud, tp pokoknyeeee awak2 sekalian jgn beburuk sngke dgn Allah.jgn pernah sesekali kite rase Allah xsyg kite dgn bg ujian berat2.. there's always a little rain to get a rainbow ..n Allah uji tu sbb nk kite salu ingt kt die n bergantung kpdNya,, and yes, He wants us to muhasabah diri .. cari kslhn dirii sendiri instead of critisizing others.no need to burden yourself to overcare about ppl mistake. ye, nk care tu bleh tp jgn over smpi org rimas . zzzzz
sincerely Miss LOL

boyfriends kat uia

boyfriends. dont misunderstand that word. nak ckap psl kawan lelaki bkn teman lelaki ..dotn worry friends.im still single. lau da berpunyer, i will immediately give a ring .lol.ok sambung.. Dulu mase kt pc mmg ramai gak kwan laki, tp mase kat uia ni, takde pon kawan lelaki yg boleh dianggap kawan yg biase2 melainkan kawan rapat. means, i unable to get kawan biase yg jantina lelaki. i can only get best friends. n they are really good.. Lau kt pc dlu, kawan lelaki tu beribu, tp kawan baik lelaki payeh je. gitula simboliknye lebih kurang. bkn beribu pon , tp perumpamaan je -..- Tapi what i worry the most is org salah faham. org misunderstood this kind of friendship especially ppl who pretend to know me very well .ye sy tau sy ni mmg mudah suke laki n mudah ckp laki tu comel bla3.. tp what i realize about my heart right now, eventhough i praise him a lot or treat him nicely , everything is just for the sake of friendship . tak taula kenape hati ni kebal nak jatuh cinta plak. maybe sbb rase diri ini xlayak .kat uia ni, most of my friends sume dh berpunye and dah siap jmp bakal mertua dah. n siap restu ape dah.. Ya allah untungnyee diorg dh dpt green light. sy ni sape la nak.dhla xde kelebihan bla3.. and dis kind of low self-esteem makes me feel that i dont deserve to be loved..ok back to the title. nk citer psl sorang kwn laki sy ni.. kitorang xpenah pon cakap kt luar. just kenal mlalui klasmet,insta fb n wasap je. tp satu mlm tu, die wassap .. die citer mslh die.. mslh die besa sgt which is die suke pendam mslh n sedih sengsorang.tp mlm tu mybe die da xtahan kot.die luah kt sy.die kate, die suke perhatikan keadaan skliling n observe kawan2 die. n he said that he realizes most of his friends are just only kawan pd nama. ade waktu suke je.time die sedih xde org pon nak care psl die. yes, sedih sgt citer die coz im one of his friends too. n i also thought that he never has problem .. n time tu la sy sedar, lau laki kwn ng laki, mmg diorg ni xreti nk jage perasaan masing2.contohnye, payeh. die dtg uia, bermalam kt situ. pstu jumpe la payeh kejap . die kate die nak jumpe serol .. msg2 serol, die kate die duk kt bilik ni. malas nak turun. ok, mmgla citer ni mcm common je among boys. tp haishh. payeh tu dtg jauh2 kott nak jumpe kwn die, n nak turun asrama pon malas sgt? sian payeh... payeh is such a good friend . btuah sgt sbb jd kwn baik die sbb die pndai jage ati kwn die. Pastu, ad sorang senior kt pc ni duk uia.. and skrg die dk kelantanla sbb dah habis asasi .. die mntk tlg amik transkrip n post kt die.. knp die mntk tlg sy?knape xmntk tlg junior laki je kan... yes, the answer is kawan laki ni bknnye buleh diharap sgt .. so ade gunenye, laki kwn ng prmpuan n pmpuan kwn ng laki. mase nk amik transkrip senior sy ni,byk gkla mslh yg dihadapi.. sbb kena pegi jmp principal asrama laki la.. ha, pompuan mane bleh msuk asrama laki kan. naseb baikla sy ad kwn laki kt uia ni.. mntk tlg die urus hal ng principal jap.bla bla bla settle . rase besyukur sgt org sudi tlg pmudahkan urusan. xtaula korang phm ke x citer ni, tp yg sy nak highlight kt sy ni is, a friend in need is a friend indeed. xkesah laki ke permpuan.sbb sometimes , kwn ng perempuan byk mslh perlu dihadapi compare ng laki. sbb pompuan ni,bile ad mslh skit nk memasamkan muke la, nk mengumpat la ape la.. bosan sungguh. xmemahami langsung. lau kwn ng laki, diorg mcm xkesah dgn flaws yg kiter ade. mybe not all, but boys that i befriend with at uia, they are all nice to me.boleh diharap and xbyk songeh. 
sincerely Miss LOL

cari mood tapi tak jumpa :I

Bosannyeee malam ni.. xtau kenape. pdhl siang tadi, dah listkan nak buat ape malam ni.. i procrastinated a lot of assignments during exam week lps. sbb kelas tetap ade even exam. so sy lbih utamakan study for exam rather than finishing up my homework. so this week suppose to be the most hectic week coz i need to be prepared for lots of quizzes and submitting tutorials. but, everything was undone sbb mood study takde. tak taula puncenye kt mane, tp lepas balik satu talk kt dewan tu, rase sedih sgtt.. Talk psl ape ? talk ni psl requirement budak2 asasi khusus utk engineering saje. die bagitau requirement utk amik degree engine kene minimum B.B tu bkn B- tp B. gred B kt uia ni is 65.. so takdi academic advisor ni ajarlaa cane nak kire average B utk stiap core subject ; kimia,math and fizik .. kimia and math alhamdulillah ade can lg nak selamatkan.. tp fizik xlepas. mmg sedih laa.. sedihlaa sbb xpandai. nampak cam senang je kan requirement die, B je. tp tula sesal dahulu pndptan, sesal kmudian xbgune lg. So , hny ade due solution utk slesaikan.. satu, amik dgree selain drp enginnering.. Hummmm.. second one is, repeat subjek fizik utk baiki average tu.. lau repeat means, kena dtg bljr time short sem or tmbah subjek utk long sem. ya rabbi, sgt membebankan. So mase balik bilik tu, citerlaa kt rumet tercinte psl mslh ni .. mmg sedihla sbb ni psl mase depan. tgh fikir samade nk go on ng engineering or follow je what will happen soon .ade sorang kwn ni,die kate die redha je kene campak kt mane2 degree.. sorang lg ajak repeat . T.T actually xkesah pon mane2, tp takot silap uat kptutusan.. How i wish that i know what is Allah's plan bout my future so dat i wont be so worried . sampai tergendala nk buat math.. td mmg termenung jee. ckp kt rumet, nak nangis tp tkot rugi mase. hehehe. pastu rumet suh g turun minum air sejuk T.T sbb mmg lau xde mood bljr,sy pegi turun minum air gedegang.. dh ngaji quran dh sblum tu sbb mama salu pesan suh mngaji dlu bfore bljr. tp tadi mmg xde kesan langsung. blurr tahap ap dh.. mmg time tu fkir nak cakap kt kubis or ss ttg mslh ni.  tp ase this blog will help. mmg stiap kli ade mslh, ase nk tulis kt blog tp salu tertangguh2 smpi xingt nk tulis. okey, tu je mlsh mlm ni sebenarnye.. Ss pesan, "bljr molek ,leave the rest to Allah.Allah xkn bagi yg xmolek utk kite".. thanks Ss. 
sincerely Miss LOL